Mezőkeresztes Város Önkormányzatának Védőnői Szolgálata az alábbi óvintézkedések betartását tartja szükségesnek.

A csecsemők- és kisgyermekek részére tartott orvosi tanácsadás kedden reggel a megszokott időben (8-10:00) zajlik, de a járványügyi helyzet miatt egyelőre csak a kötelező védőoltások beadása történik. A zsúfoltság megelőzése céljából a gyermekek érkezése a tanácsadásra a saját körzet védőnőjével egyeztetett időpontra történik!

1.körzet- Antal Erika Bernadett: 49/331-325

  1. körzet- Szendrei Éva: 49/331-325

A váróban a pelenkázó helyeknek megfelelő számú csecsemő, kisgyermek 1 szülőjével tartózkodhat, de belépéskor mindenkinek a kezét fertőtlenítenie kell!

Az a szülő, aki betegnek érzi magát (lázas, köhög, taknyos), ne hozza gyermekét a tanácsadóba!

Az életkorhoz kötött kötelező védőnői státuszvizsgálatok egyéni megbeszélés és egyeztetés útján az eddigieknek megfelelően folyamatosan történnek.

Szerdán várandós tanácsadásra az egészséges várandós nők saját érdekükben (az emberi érintkezések, találkozások lehető legnagyobb mértékű csökkentése céljából), szintén védőnőjükkel előre egyeztetett időpontban jöjjenek! Érkezéskor az ajtón belépve kézfertőtlenítést történik. Beteg kismamák Háziorvosukat vagy Szülész-Nőgyógyászukat keressék!

A Nemzeti Népegészségügyi Központtól kapott további útmutatásig a csecsemők, kisgyermekek és várandós nők egészségének megóvása érdekében a fentiek betartása mindenkinek kötelező!

Megszakítás