A pályázat kivitelezéséről készült fényképek:

Polgármesteri HivatalKossuth L. Ált. Isk.
Harmatcsepp Óvoda I. – Harmatcsepp Óvoda II.


P5_nNÉGY KÖZINTÉZMÉNY ENERGIAELLÁTÁSÁT SEGÍTIK A NAPELEMES RENDSZEREK MEZŐKERESZTESEN

Mezőkeresztes Város Önkormányzata egy sikeres pályázat segítségével mintegy 49,68 millió forintos uniós támogatást nyert el a település négy intézményének energiaellátás-korszerűsítésére.
A kivitelező a két óvodaépület, az iskola és a Polgármesteri Hivatal tetőszerkezetére helyezte el a napelemeket, amelyek összességében 78,5 kW teljesítményűek.

A fejlesztés célja volt az érintett intézmények elektromos energiaigényének részbeni kiváltása napelemes rendszerekkel, amelyek lényeges költségmegtakarítást eredményeznek a korszerű, környezetkímélő működés mellett.

A beruházás négy épületet érintett: a József Attila úti óvodára 17,5 kW, a Szentistváni úti óvodára 6 kW,  a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolára 40 kW, míg a Polgármesteri Hivatal épületére 15 kW teljesítményű elemeket helyezett el a kivitelező, a napelemek által megtermelt energiát professzionális inverterek táplálják be a hálózatba. A rendszer a helyszíni adottságoktól függően az egyes intézmények éves elektromos energia szükségletének akár 80%-os kiváltását tudja megvalósítani.

A pályázat a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) kerül finanszírozásra.

A kivitelezés befejezési dátuma 2015. augusztus 31. volt, mely határidőre a kivitelező végzett a munkálatokkal. A „Mezőkeresztesi önkormányzati épületek energiaellátásának fejlesztése napelemes rendszer kiépítésével” című, KEOP-4.10.0/N/14-2014-0244 azonosító számú pályázat által az önkormányzat 49.684.651 Ft európai uniós támogatást kapott a beruházás megvalósításához, amely a költségek 100%-át fedezi.

További információ: Vukovich Ákos sajtóreferens / e-mail: bvmedia@freemail.hu / telefon: +36-30-296-8854

Megszakítás